top of page

La nutrició en l'entrenament. Alimentar-se o omplir la panxa?


Avui dia existeix gran confusió amb el tema alimentari, acció que hauria de ser innata i molt, molt simple. De fet no hi ha animal a la natura que no sàpiga com alimentar-se. Quin és el problema? Tenim tot el dia menjar a disposició. La indústria alimentària s’encarrega del fet que no se t’acudeixi passar ni un moment de gana, t’ho posa en safata perquè t’omplis la panxa. Tenim veritable pànic a passar gana, quan la gana és un senyal fisiològic necessari (si mengem amb gana, la recompensa és gegant), però tot i això, ens costa diferenciar la gana real de la gana emocional. Aprenem a omplir la panxa a través de la publicitat, la qual ens arriba de la gran indústria alimentària. GRAN ERROR!!! Analitzem la frase: “menjo de tot una mica”, però què és de tot una mica?, de tot allò que ens diuen que és comestible? O en el cas de qui fa esport: “ja ho cremaré” què cremaràs?, cremaràs els carbohidrats que tinguis emmagatzemats a múscul i fetge i en major o menor quantitat greix acumulat, però de quina qualitat és aquesta energia? Estem acostumats a parlar de calories, però és igual d’on provinguin? Ufff massa preguntes.

No m’agrada parlar de calories, l’alcohol també són calories, però són calories buides, llavors, no potser el mateix 100 calories que provenen d’una cervesa que 100 calories que provenen d’un plàtan. És com comparar el sol i el carbó, del primer en traiem energia “neta” i amb el carbó augmentem la contaminació. Així mateix, dins el nostre cos passa exactament el mateix, si ens alimentem amb menjar real, el nostre cos tindrà matèria primera de màxima qualitat per formar estructures i generar energia, ens alimentem. Si només omplim la panxa amb productes, tard o d’hora generarem disfuncions, perquè el nostre organisme ho tindrà molt més difícil per realitzar les funcions bàsiques. Però si a mi l’únic que m’importa és perdre aquests quilos de més, doncs FEM DIETA!!!


Quin és el concepte, que ens ve al cap quan parlem de dieta?

- Restricció

- Passar gana

- Menjar insípid

- Limitació d’aliments

- Contar calories i quantitats


En definitiva molta rigidesa i pocs beneficis. Però realment, què és dieta? “Dieta és el conjunt de substàncies alimentàries que formen el comportament nutricional dels éssers vius”. El concepte prové del grec díaita, que vol dir “estil de vida”. La dieta, llavors, és un hàbit i forma part d’una manera de viure.


Si has decidit que el teu objectiu és millorar la salut, enhorabona!!!!


Perdre, encara que siguin quilos, al cervell no l’hi agrada i la guerra amb tu mateix està perduda. Amb la teva nova dieta (canvi d’hàbits) i l’entrenament HICT, caminaràs cap a la salut, i amb això, cap a un pes saludable.
by Silvia Vilardell. Nutricionista de Training Park293 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page