top of page

Aprenent de l'estrés

L’estudi que avui em tocava sistema nerviós i estrés, m’ha portat a fer una reflexió sobre el moment actual i com pot afectar-nos al nostre organisme i al nostre dia a dia quan tornem a la normalitat.

L'estrès al nostre cos genera molts desequilibris sobre TOTS els sistemes de l'organisme. La concepció de l'estrès canvia segons qui la percep i una situació molt estressant per a un pot no ser-ho per a qui tenim al costat, ja que aquesta percepció es basa en l'experiència personal de cada individu.

L'estrès no només es limita a fer moltes coses, no tenir temps, dedicar moltíssimes hores a la feina, anar atabalat, sinó que una mala alimentació, per exemple, també és un estrés pel nostre cos. La situació excepcional que estem vivint actualment és un estrés per a tots nosaltres. Estrés negatiu per alguns: feina, gestió familiar, malaltia i pèrdua d'essers estimats, etc i per altres serà un estrés positiu: temps per a dedicar als nostres i a nosaltres mateixos, per créixer, per innovar, per crear. Dependrà de com ho visqui cadascú. El que està clar es que ara gairebé tots (salvant personal sanitari i administració hospitalària, educadors i treballadors socials, personal dels supermercats, correus, cossos de seguretat, i d'altres serveis essencials) tenim l'oportunitat de fer coses que no podíem (o no trobàvem el moment) fer.

Des d’aquí volem animar-vos a intentar veure les coses positives que ens està portant aquest “estrés” a les nostres vides: hem après a valorar les coses del dia a dia que abans no sabíem veure. Com agraïm un raig de Sol a la nostra finestra de bon matí, hem donat pas al nostre jo més creatiu agafant un pinzell, un instrument o simplement reconstruint el nostre projecte laboral o de vida; gaudir dels més petits de la família ensenyar i aprendre’n d’ells, trobem a faltar aquella càlida abraçada amb amics o familiars, l’aire del carrer quan sortim encara que només sigui a comprar… En definitiva, fugir de l’estrès negatiu de la situació i aferrar-nos als aspectes positius que ens ha regalat aquest estrés.

L’estrès disminueix la funció immunològica de l’organisme, desequilibra la capacitat de regeneració i autocuració, genera malestar articular i muscular, alteracions digestives i de la son, canvis en la funció cardio-pulmonar, etc. Ara mateix, això és l’últim que necessitem: necessitem sistema immunitari fort per estar sans i poder combatre qualsevol adversitat que ens arribi, necessitem descansar, menjar correctament i estar equilibrats i moure’ns.

Aprenguem a escoltar el que el nostre cos ens demana. Donem-li pau i facilitat per combatre aquest estrés extern que cap de nosaltres individualment pot canviar, per ajudar a solucionar l’estrès intern que estem tenint.

Qualsevol situació adversa pot fer-nos evolucionar, descobrir i millorar. Explotem les nostres capacitats!

Us proposem un petit treball de reflexió;

Quines coses bones us ha aportat aquesta situació? Quines d’aquestes coses a data d’avui et proposes mantenir quan sortim del confinament i trobar un moment a la teva rutina per seguir fent?

108 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page